Webwinkels veel profijt van SEO

Wanneer er tegenwoordig een winkel wordt geopend, gaat het in veel gevallen om een webwinkel. Een plaats waar mensen via het internet zaken kunnen aanschaffen. Bij een webwinkel zijn er vele voordelen voor de ondernemer ten opzichte van een reguliere winkel. Ten eerste zijn de kosten over het algemeen een stuk lager. Natuurlijk zal een webdesign firma de website ontwikkelen en zorgen voor een goed design, dit is een eenmalige investering. Daarnaast kiezen veel webwinkels voor zoiets als seo Amsterdam om hun vindbaarheid beter te maken. Dit kan zowel op lokaal niveau zijn als op nationaal niveau.
online winkelenTen opzichte van een reguliere winkel is er bijvoorbeeld geen huur van het pand, lagere personeelskosten en geen kosten voor gas & licht voor het pand. Daarnaast is het bij een webwinkel mogelijk om veel informatie over de bezoekers te krijgen. Zo kan er gezien worden welke producten goed mensen interessant vinden. Met dit soort informatie kan vaak een goed plan van aanpak gemaakt worden om de conversies te verbeteren. Met een kleine aanpassing aan een bepaalde pagina kan het aantal verkopen zomaar verdubbelen, probeer dat maar eens in een reguliere winkel.

De conversie is het percentage mensen dat een aankoop doet. Stel er komen 100 bezoekers naar de website en 2 van deze 100 mensen doen een aankoop via de webwinkel. Dit is een 2% conversiepercentage. Doordat er data beschikbaar is kan dit percentage worden verhoogd. Het ontwerp van een website speelt hier vaak een rol bij en tevens spelen de beschrijvingen van de producten een belangrijke rol. Bij een website laten maken kan hier rekening mee gehouden worden. Ook zijn er zogenaamde conversiespecialisten die een complete test case voor u de webwinkel kunnen opzetten om het conversiepercentage te verbeteren. Iedere conversie is er 1 en wanneer dit percentage ideaal is, wordt er dus meer omzet gedraaid met hetzelfde aantal bezoekers. Het is dus zeker interessant hier eens naar te kijken als webshop eigenaar.